Hey!
Ik ben Jasper Pollet, opgegroeid in Oostende en al meer dan een decennium officieel Gentenaar, wonend in de mooiste straat van de stad:
De Hoppestraat
Ja, ik ben zo'n achtergebleven West-Fluut. 😅
Na acht jaar professioneel faciliteren van opleidingen en workshops over
Digital Storytelling (de gepatenteerde methodologie van Storycenter.org om kansarmen een stem te geven, niet de fancy marketing versie) in gans Europa ging plots het licht uit.
Ik hield enorm van les geven, mensen iets bijbrengen en ondertussen verschillende culturen kunnen opsnuiven... maar mijn lichaam liet weten dat de verhalen van de vele vluchtelingen, de harde sociale sector, mijn eigen perfectionisme en de corona crisis te veel was.
Het werd tijd om voor het eerst in jaren te rusten, te herbronnen, en een nieuw hoofdstuk aan te gaan.
En zo kwam na professionele begeleiding naar boven dat ik naast de liefde voor les geven ook een andere passie had:
Bier.
🍺
Op mijn vele reizen heb ik honderden brouwers en craft beer bar uitbaters ontmoet. Ik kan niet zeggen dat het een perfecte harmonieuze gemeenschap is... maar het zijn allemaal mensen met een uniek verhaal, dat is zeker. Tijdens de Corona crisis ontstond het idee om een podcast te starten zoals als Belgian Smaak of The Craft Beer Channel maar gefocust op de Gentse bierscene en in het Nederlands.
Maar diezelfde crisis maakte het moeilijk om gasten te strikken … we wilden de verbinding die bier creëert in de verf zetten en dat lukte niet via een Skype-meeting.
Maar mijn vrienden weten wat voor een beer-geek ik was. Mijn aantal "unieke Untappd check-ins" is dan ook al jaren de strikvraag op onze jaarlijkse eindejaarsquiz. Ze vroegen of ik hen tijdens de lock-down maandelijks wat biertjes kon bezorgen. En zo ontstond traag maar gestaag het Hoppestraat Bier Abonnement.
Mijn liefde voor workshops geven kreeg ook terug vorm door Bier Proeverijen uit te proberen. Dit is volledig mijn ding! Bier drinken EN mensen iets doen bijleren? Match made in heaven.
Het podcast idee zit ondertussen bij de kakelverse NEIPA's in de koelkast.
Maar mijn online blog werd groter en uitgebreider, mijn tastings meer en meer gevraagd voor verjaardagsfeestjes, pensioen cadeaus en team-buildings...

 Zo groeide Hoppestraat uit tot wat het vandaag is:
een project om mensen samen te brengen, met bier.

📷 Jonathan Beaton

(Ik besef de ironie van het gebruik van een foto met een bier van Firestone Walker terwijl ik een activist ben die vecht tegen discriminatie in de bierscene.  Je kunt het niet aan mijn gezicht zien, maar ik geef het een flinke... uitbrander)

Wil je nog meer over mij weten?
Wel, ik teken en ontwerp graag dingen.
Ik ben Gentse stadsgids in wording met mijn project The Ghentle Tours.
Ik speel basgitaar bij de instrumentale Post-Metal band Summit.
Zetel in de raad van bestuur van en programmeer bands voor het Oostendse stadsfeest Paulusfeesten.
Maak graag natuurwandelingen en reizen met mijn allerliefste Karen.
Speel graag video-games.
Hou van theater, moderne dans, poezen, puzzels...
Maar boven alles doe ik dat allemaal het liefst...
met bier.
Contactgegevens:
hoppestraat at gmail.com - 0032 485 859 768
Hoppestraat is een hoppig project van Jasper Pollet

In onder aanneming van:
Karen Van der Perre
Hoppestraat 51
9000 Gent
BE 0672.393.508